Δέκτης τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων ExpressLRS BETAFPV Cyclone Nano 2400 RX, στα 2.4GHz, μεγάλης εμβέλειας (Long Range) με ενσωματωμένο ενισχυτή ισχύος εκπομπής PA (Power Amplifier) και ενισχυτή λήψης LNA (Low Noise Amplifier) για σημαντικά μεγαλύτερη ευαισθησία και 100mW μετάδοση τηλεμετρίας.
Ο δέκτης Nano 2400 RX της σειράς CYCLONE της εταιρίας BETAFPV, λειτουργεί στα 2.4GHz και βασίζεται στην αρχιτεκτονική και το λογισμικό ανοικτού κώδικα του ExpressLRS. Χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή ESP8285. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το firmware τόσο μέσω USB pass-through διαμέσω του Flight Controller, όσο και μέσω WIFI, το οποίο είναι πολύ βολικό. Συνήθως, χρειάζεται μόνο να να κλείσετε την τηλεκατεύθυνση και να τροφοδοτήσετε τον δέκτη. Από προεπιλογή, ο δέκτης δημιουργεί ένα Wifi hotspot "LExpressLRSE" 60 δευτερόλεπτα μετά την τροφοδοσία του. Συνδεθείτε στο hotspot του δέκτη μέσω Wifi από υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο. Το κλειδί είναι "expressIrs". Στη συνέχεια, μέσω της διεύθυνσης IP 10.0.0.1 στον browser μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δέκτη και να του φορτώσετε νέο firmware.
Ο δέκτης Nano 2400RX διαφέρει από τους κοινούς δέκτες ELRS στο ότι διαθέτει ενισχυτή ισχύος εξόδου PA (Power Amplifier) ώστε να εκπέμπει με 100mW τηλεμετρία αλλά και ενισχυτή εισόδου χαμηλού θορύβου LNA (Low Noise Amplifier) που του δίνει απίστευτη ευαισθησία σε πολύ μεγάλες αποστάσεις (long range). Χρησιμοποιεί εξωτερική κεραία T (κάθε κεραία έχει δοκιμαστεί και ελεγχθεί στο εργοστάσιο για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αντοχή).
Λόγω της χαμηλής καθυστέρησης και του υψηλού ρυθμού ανανέωσης του δέκτη ELRS Nano, είναι κατάλληλος τόσο για αγώνες FPV όσο και για μακρινές αποστάσεις (Long Range). Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά μικρός σε βάρος και διαστάσεις!
Με αυτόν τον δέκτη θα πρέπει να περιμένετε 10άδες χιλιόμετρα εμβέλειας και τηλεμετρίας. Από τις δοκιμές που έχουμε κάνει οι ίδιοι με τον συγκεκριμένο δέκτη με 100mW εκπομπής στην τηλεκατεύθυνση και 100Hz μετάδοση πακέτων, είχαμε επιτυχή λήψη σήματος και μετάδοση τηλεμετρίας στα 14χλμ. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μεγαλύτερη απόσταση αλλά θα συνεχίσουμε τις δοκιμές και τα πειράματα στο μέλλον, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση!